Brattmons fiber söker bidrag

Brattmon 26 oktober 2015:

Under årsmötet i augusti väcktes frågan om Brattmons fiberförening skulle utökas med Sundhultsmon som ligger på västra sidan av Sysslebäck. Sundhultsmon hade inför mötet meddelat intresse för att bli en del av vår förening. På ett styrelsemöte senare beslutade vi att Sundhultsmon blir en del av Brattmons Fiberförening. Vår motivering är att uppnå en större förening med flera medlemmar som medverkar till att det blir lättare att få EU-bidrag från Jordbruksverket.

Den 20 oktober skickade vi in ansökan till Jordbruksverket där vi har ansökt om bidrag till fiberutbyggnad i vårt område. Beslut från Jordbruksverket förväntas komma i februari 2016.

Framöver under vintern kommer vi att skriva markägaravtal med berörda parter.

Nya intressenter som vill bli medlemmar i Brattmons Fiberförening är fortfarande välkomna att anmäla sig till Ronny Andreasson på mobiltelefon 070-512 30 42 eller mailadress: ronny.brattmon@gmail.com. Boende på Sundhultsmon som tidigare har anmält intresse i Sysslebäck kommer att få sin intresseanmälan överförd till Brattmon.

Arbetet med att sammanställa alla kostnader fortlöper för att vi snarast ska kunna ge besked om kostnad per hushåll.

9 reaktion på “Brattmons fiber söker bidrag

 1. Hej
  Vi fick dessvärre inget bidrag för reglerna vart ändrade så de går bara på fastboende och större områden och bryr sig inte om de små områdena som säker är dyrare att bygga än de som är många. Vi fick inte som du förstår bidrag. Vi försöker nu att få till detta under vintern 2016/17 o vi gör detta utan bidrag och många frivilliga själar så vi håller ned priset.
  Det som hjälper till mycket är att Kommunen har fått bidrag för att gå med stam till olika skåp längs Brattmon på sin väg till Höljes o de hjälper oss att hålla ner priset. Vi återkommer i Vinter med pris och om det blir många som vill ha så kör vi igång under 2017. Hörs vidare //Ronny Andreasson

 2. Hej
  jag vill bara passa på att tacka er som är drivande i föreningen för ett jättebra jobb! Fantastiskt att få fiber till ett så bra pris! Vi ser fram emot att få det installerat, det kommer att betyda mycket för oss och vår familj.

  • Hej
   Den som vill ha kopia på anslutningsavtalet hör av sig så fixar vi det o när ni betalat så ser ni ju på erans kontoutdrag att det är betalat till Brattmons fiberförening.
   Hörs

 3. Hei
  Jeg skulle betale for fiberkabel i nettbanken. Har ikke mottatt IBAN nummer.
  Fint om dere kan opplyse om dette.
  Med vennlig hilsen
  Jan-Birger Bratli
  Monsheden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *